Tuesday, February 13, 2007

Viikko mummolassa



Kylläpä aika on vierähtänyt, eikä kuulumisia ole tullut kirjoitettua. Viime viikko hurahti nopeasti, paitsi kuulemma iskällä, joka ikävöi Siilinjärvellä lomailevia tyttöjään. Iskä vietti siis viikon yksin kotona Limingassa, kun Anni ja äiti pitivät seuraa ja toimivat kotikokkeina Anna-Kaisa-tädille ja Jaakko-enolle. Mummo ja vaari olivat Prahassa Annin mummun ja ukin kanssa.

Siilinjärvellä Annilla riitti tekemistä. Ensimmäisenä viikonloppuna nähtiin mummon, vaarin, kaikkien kolmen enon ja Siilinjärven tädin lisäksi äidin ystäviä Anjaa, Jennia ja Elinaa sekä Annin kaveria Erikaa. Erika pääsi jälleen kerran esittelemään Annille taitoja, joita Anni voi vähitellen alkaa harjoitella: konttaamista ja tukea vasten seisomaan nousemista. Elinaa ja Erikaa nähtiin useaan otteeseen viikon aikana, ja Annin liikkumistaidot kehittyivätkin merkittävästi - tosin vasta selältä mahalle ja siitä takaisin selälle pyörähtelemiseen ja pieneen sivulle ja taakse suuntautuvaan liikkeeseen, jonka avulla Anni sai useasti siirrettyä itsensä pois äidin asettamalta alustalta. Kyllä Annin kelpasi lattialla kölliä, kun ei enää jämähtänytkään paikalleen, vaan pääsi edes vähän vaihtamaan maisemaa.

Toisena viikonloppuna iskäkin ajoi Siilinjärvelle ja tästähän Anni ilahtui. Nauravaiselle tytölle tuntuu välillä riittävään pelkkä katse iskän suuntaan, niin johan nauru irtoaa. Viikonloppuna vietettiin myös Anna-Kaisa-tädin syntymäpäiviä ja Anni pääsi jo toista kertaa elämässään ravintolaan syömään.

Viikon harmi oli Anniin iskenyt kova flunssa, joka vaivaa pikkutyttöä edelleen. Räkä valuu ja välillä yskittää. Pian Anni ja äiti lähtevät käymään lääkärissä. Toivottavasti Annin tauti ei ole mitään vakavaa, mutta saisihan se jo joka tapauksessa mennä ohi. Illalla olisi taas luvassa myös MLL:n paikallisyhdistyksen kokous, johon Anni ehkä pääsee tällä kertaa äidin mukana. Toivottavasti nuhainen tyttö jaksaa istua kokouksessa äidin ja muiden naisten kanssa.

1 comment:

  1. "pienet karhut teutaroi.." :D se on pyöriny tänää mielessä kanssaki koko päivän! huomenna: HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ <3

    ReplyDelete