Monday, July 4, 2011

Kesälomalla


Harmittavan harvoin tulee kirjoitettua ja niin paljon ehtii tapahtua tekstien välissä. Iida erityisesti nyt muuttuu päivä päivältä isommaksi ja taitavammaksi pikkuneidiksi. Ikää on 6 kk ja 3 vkoa ja tässä kuukauden sisään pikkuemäntä on oppinut ryömimään, konttaamaan, istumaan ja nousemaan tukea vasten seisomaan. Myös kiinteiden syöminen on vähitellen aloitettu ja ensimmäinen hammas on puhkeamaisillaan.
Sisarukset ovat edelleen pääasiassa haltioituneita ihanasta pikkusiskostaan ja Anni laulelee Iidalle lauluja "Me rakastamme sinua Iida, ihana pikkusisko" ja opettaa Iidalle mielellään uusia taitoja. Oskari haluaisi myös kovasti olla auttamassa mm. Iidan syöttämisessä.
Oskari on meidän perheen hauskuuttaja, joka hurmaa myös vieraat ottamalla reippaasti ja välittömästi kontaktia niin aikuisiin kuin lapsiinkin ikään ja sukupuoleen katsomatta. Oskari osaa eläytyä tilanteisiin hienosti ilmeillä ja eleillä, esimerkiksi tehostamalla sanaa "oho" suurentamalla silmiään ja tekemällä suustaan melko hämillisen näköisen. Myös äänenpainot Oskari hallitsee hienosti.
Anni on edelleen rauhallinen ja luotettava, ja ottaa isosiskon roolissa vastuuta ehkä välillä vähän liikaakin. Ulkona hän koko ajan vahtii, ettei Oskari karkaa pihalta, aja pyörällä ilman kypärää tai tee muuta kiellettyä ja sisällä hän katsoo Iidan perään, ettei Iida kolauta päätään tai syö johtoja jne. Anni on kiinnostunut koulutehtävistä ja harjoittelikin yhtenä päivänä lukemaan vokaalitavuja Aapisesta. Anni on myös loppukeväästä oppinut ajamaan pyörällä ilman apurenkaita ja rohkaistunut kovasti veden kanssa. Hiusten pesu sujuu jo Annilta yksin ja sukeltelua Anni harjoittelee mielellään.
Kesäloma on ollut mukavan rentoa aikaa yhdessä koko perheellä. Pieni lomareissu tehtiin Särkänniemeen, mutta pääasiassa helteistä on nautittu omalla pihalla. Anni yöpyi kaksi yötäkin teltassa omalla pihalla iskän kanssa. Lapset ovat leikkineet paljon naapurin Sennin kanssa. Suunnitelmissa on vielä mummolareissuja ja ehkä visiitti Kalajoen Jukuparkiin.

1 comment:

  1. enhän mä oo huomannut edes koko tekstiä! :) olipa kiva lukea, vaikka tää olikin jo muutaman kuukauden vanha! ja hirmuisen kivoja kuvia myös!

    ReplyDelete