Sunday, January 7, 2007

Iskän tyttö


Iskää hauskempaa tyyppiä ei Annin mielestä olekaan! Iskän hörhötykset saavat joka kerta Annin nauramaan innokkaasti ääneen. Äiti ei vielä ole vastaavanlaisia naurunpuuskia saanut, eikä kukaan muukaan iskän lisäksi. Tuntuu, että iskän syliin päästessään Anni oikein odottaa, että milloin iskä alkaa hassuttelemaan.

Niin se taitaa olla, kuten äiti jo ennen Annin syntymää ajatteli, että äidillä ja isällä on erilaiset roolit lastenkasvatuksen suhteen tässä perheessä. Iskä on innokkaampi hauskuuttaja ja leikittäjä, mutta äiti puolestaan ottaa suurimman vastuun perushyvinvoinnista ja arjen askareista. Totuus ei tietenkään ole ihan mustavalkoinen, sillä kyllä äitikin välillä leikkii ja iskä vaihtaa vaippoja, mutta noin karkeasti jako tämä. Ja kaikki lienevät tyytyväisiä osiinsa. Äiti nukuttaa, iskä naurattaa. Ja Anni on onnellinen.

P.S. Annilla on taas riittänyt ihailijoita. Toissapäivänä kylässä kävi äidin opiskelukaveri ja entinen kämppis Annan miehensä Antin kanssa. He toivat Annille kivan lorukirjan, josta riittää iloa koko perheelle varmasti pitkään. Eilen illalla puolestaan saunomaan tulivat Riikka-kummi ja iskän serkku Juha. Iltaseura oli niin hyvää, että Anni ei millään malttanut asettua yöunille ennen kuin vieraat olivat lähteneet. Vieraiden suljettua ovi perässään (hieman ennen iltayhtätoista) ei sitten enää mennytkään montaa minuuttia siihen, että Anni oli täydessä unessa.

1 comment:

  1. Voi että on kaunis hymy Anni-tyttösellä. Annin iloinen kuva tietokoneruudulla sai Erikan oikein jutustelemaan kaverilleen:"hää, hää"!

    Iskän tyttöjähän nämä taitavat olla, mutta kun tähän vaiheeseen tekin pääsette, kyllä on äitikin niin mahdottoman tärkeä, että ei saa sekunniksikaan nurkan taakse kadota :) !

    Talviterveisin Erika ja Elina Siilinjärveltä

    ReplyDelete