Tuesday, January 30, 2007

Kylmää...

Tämän aamun järkytys oli vilkaisu ulkolämpömittariin: talven ensimmäiset 30-asteen pakkaset! Kylmältä tuntuu tammikuun puoleen väliin asti kestäneen nollakelin jälkeen nämä entisestään pakastuvat kelit. Ulos ei Annia uskalla viedä nukkumaan, mutta onneksi tänään olemme autoilleet sen verran, että sisänukutusvaivalta on vältytty.

Aamulla heti tankattuamme ruokaa sekä äidin että Annin masuun lähdimme seurakunnan perhekerhoon. Siellä Anni vaihtoi kovasti kuulumisia puolivuotiaan Olivian kanssa. Myös hartauteen Anni osallistui voimakkaasti kommentoiden. Väsymys tuli sopivasti perhekerhon päätteeksi ja Anni nukahti autoon, kun ajoimme Tupokseen MLL:n perhekahvilaperehdytykseen. Tupoksessa ensimmäistä kertaa Annin elämän aikana päiviteltiin, kuinka iso Anni on. Siellä oli nimittäin vertailukohteena kaksiviikkoinen Joel-poika, jonka rinnalla Anni kieltämättä tuntui lähes jättiläismäiseltä. Kolmen tunnin perehdytyksen ajan Anni viihtyi hyvin: Annin herättyä päiväunilta häntä viihdytti kaksivuotias Elsa kantamalla monenlaisia, mielenkiintoisia leluja Annin tarkkailtavaksi, tunnusteltavaksi ja syötäväksi.

Päivän sosiaalinen ohjelma oli ilmeisesti sopivan uuvuttava, sillä kotiin tultua Anni nukkui kahden ja puolen tunnin päiväunet! Noin pitkistä päiväunista ei olekaan joulun jälkeen nautittu. Ehkä Anni nyt jaksaa kaksilla päiväunillaan reippaasti odotella yöuniaikaa.

No comments:

Post a Comment