Monday, January 15, 2007

Viikonloppuhulinoita

Maanantai koitti ja arki alkoi. Anni ja äiti ovat kahdestaan kotona, iskä töissä. Tällä hetkellä Anni nukkuu sisällä vaunuissaan. Hän ehti nukahtaa jälleen kerran jo ennen kuin edes ulos päästiin.

Viikonloppuna riitti hulinaa tämän maanantainkin edestä. Mummo, vaari, Anna-Kaisa-täti ja Jaakko-eno saapuivat Annia katsomaan perjantai-iltana ja lauantaina aamupäivällä vierailijajoukko laajeni vielä Paavo-kummin tulolla. Annin oma iskä sen sijaan vietti viikonlopun Hailuodossa ystävänsä 30-vuotissyntymäpäiviä juhlien. Tuttujen sukulaisvieraiden lisäksi lauantai-iltapäivänä Anniin tutustumassa kävivät mummon ja vaarin ystävät Ebelingit Oulusta. Kaiken tämän tohinan keskellä, kuten arvata saattaa, Anni ei millään meinannut malttaa nukkua päiväunia ja lauantai-iltana hän nukahtikin väsyitkun kanssa jo ennen yhdeksää.

Vieraiden saapuessa perjantai-iltana vaikutti siltä, että Anni vähän jo vierastaisi uusia tulokkaita. Ehkä tämä oli lähinnä väsyneen tytön säikähdystä, mutta ilme mutristui kovin, kun Jaakko-eno tuli läheistä tuttavuutta tekemään. Viikonloppu teki kuitenkin tehtävänsä ja sunnuntaiaamuna Jaakko sai jo valloittava hymyt, kun vähän Annia hauskuutti. Äidin syliä Anni ei juurikaan viikonlopun aikana tarvinnut - sen verran innokkaita hoitajia ovat mummo ja muut sukulaiset. Kerettiin tässä jo suunnitella, että jospa äiti ja iskä malttaisivat heinäkuussa jättää Annin ensimmäistä kertaa yöhoitoon mummolle ja vaarille. Näin äiti ja iskä pääsisivät juhlistamaan kaksivuotishääpäiväänsä rauhassa. Saapa kuitenkin nähdä, miltä tuo ajatus sitten heinäkuussa tuntuu. Onhan siihen onneksi vielä puoli vuotta aikaa. Tällä hetkellä äiti nimittäin ottaa Annin lähes joka paikkaan mukaan ja melkeinpä yhden käden sormilla ovat laskettavissa ne kerrat, kun Anni on edes iskän hoidossa ollut.

Täksikin viikoksi on ohjelmaa luvassa. Huomenna mennään aamulla seurakunnan perhekerhoon ja illalla on Mannerheimin lastensuojeluliiton kokous, jossa äiti on puheenjohtajana. Saa nyt nähdä, tuleeko Anni mukaan vaikuttamaan vai jääkö iskän kanssa kotiin. Torstaina ovat ne viime viikolla sovitut elokuvatreffit Aapelin ja hänen äitinsä kanssa ja viikonloppuna kylään tulevat äidin kummit Tuulikki ja Reijo Tampereelta asti. Tämä maanantaipäivä pitänee käyttää rauhoittumiseen ja loppuviikon tohinoihin valmistautumiseen.

2 comments:

  1. Olipas komia kuva Annista ja vaarista. Taidetaan olla vähän samannäköiset - hiusmuoti lyhyt ja pörrössä.

    Mukavaa olikin käydä Annia, Hanna-Maria ja Mikkoa katsastamassa ja siinä yhteydessä tavata muita mukavia ihmisiä. Tuloreissulla poikettiin Kajaaniin Hoikankankaan varuskuntaan terveysasemalle, jossa Heikki-eno paranteli alokasflunssaansa. Ihmeellistä ajella tammikuussa, kun ei ole lunta oikeastaan ollenkaan!

    ReplyDelete
  2. taas sain näyttää hurjan kauniin kuvan annista kavereille ja niistäki se oli ihana :) anni on niin niin nätti ja ihana. ootan teitä kovasti tänne jo! suunnittelin että ku meillä on taksvärkki ni voisin hoitaa annia sillon..

    ReplyDelete